DEUVIE zorgt voor veiligheid.

Nederland heeft uitstekende, zeer duidelijke maar ook gecompliceerde wetten op het gebied van veilig spelen. Iedere openbare speelomgeving in Nederland, moet aan deze wetgeving voldoen. Uiteraard voldoen alle speelomgevingen en speeltoestellen van DEUVIE aan deze wetgeving.

De Deuvie modulaire speeltoestellen zijn voorzien van deze keuring. Mocht u kiezen voor een maatwerkspeeltoestel of complete speelomgeving, dan wordt de keuring op locatie voor u uitgevoerd.

Minstens zo belangrijk, zijn de regelmatige inspecties. DEUVIE draagt ook hier zorg voor, zodat uw toestel altijd in topconditie is en blijft.

Gespecialiseerd in uniek maatwerk.
Milieuvriendelijk verduurzaamd hout.
Producten van hoge kwaliteit.
Persoonlijke adviezen.

De keuring van uw speelomgeving

In Nederland moeten alle openbare speeltoestellen voldoen aan de veiligheidseisen opgesteld in de WAS: het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen. Deze wet stelt dat als speelplekken en speeltoestellen pas veilig zijn, wanneer zij aan de Europese norm voor speeltoestellen en bodemoppervlak (NEN-EN 1176 & 1177 ) voldoen. Ieder nieuw speeltoestel en elke nieuwe speelomgeving, dienen gekeurd te worden voordat zij in gebruik genomen kunnen worden. Om te voorkomen dat de slager zijn eigen vlees keurt, wordt deze keuring altijd uitgevoerd door een onafhankelijke, gespecialiseerde instantie. Op het moment dat een toestel voldoet aan de eisen wordt dit vastgelegd middels een veiligheidscertificaat. Zodra u van ons dit certificaat ontvangt, kunt u officieel gebruik maken van uw nieuwe DEUVIE speelomgeving!

Dit zijn onze sterke punten:

01.
Hoge kwaliteit is de basis.

De zorg voor een hoge kwaliteit begint bij de bron. Al bij de inkoop van het ruwe, onbehandelde hout kijken wij scherp naar de kwaliteit.

Ook de wijze van thermische verduurzaming is van de hoogst mogelijke kwaliteit, dankzij onze unieke en gepatenteerde technologie.

En ook bij de uiteindelijke afwerking dragen we zorg voor de kwaliteit, door enkel met gerenommeerde en professionele partners samen te werken.

02.
100% milieuvriendelijke verduurzaming.

De producten van Fiduna zijn zonder uitzondering op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Bij het productieproces wordt enkel gebruik gemaakt van hitte en water. Hiermee wordt stoom gecreëerd, waarmee het hout op innovatieve wijze verduurzaamd wordt.

Ons hout wordt niet op ouderwetse wijze geïmpregneerd of gecreosoteerd. Er zitten geen chemische middelen, gifstoffen of andere toegevoegde middelen in. Puur natuur dus.

03.
Maatwerk is onze specialiteit.

Iedere gevel is uniek. De ligging, de grootte, de vorm en de detaillering van de gevel zorgen iedere keer weer voor een andere situatie met andere vereisten.

Voor iedere gevel bieden wij een oplossing op maat. Door een breed assortiment aan houtsoorten, profielen en bewerkingsmogelijkheden zijn de opties haast eindeloos. Wij helpen u graag met uw zoektocht naar het product dat perfect bij uw gevel past.

Fiduna
Specialist in unieke gevelbekleding.

Onze dealers staan voor u klaar!

Heeft u al een duidelijk idee van hoe uw gevel er uit moet zien? Of twijfelt u juist en heeft u nog meer toelichting nodig? Geen probleem: in beide gevallen staan onze dealers u graag te woord.

Sfeervol Buitenleven is specialist in maatwerk overkappingen, tuinhuizen en buitenverblijven. Voor de gevelbekleding maken zij regelmatig gebruik van Fiduna Ayous in het Triple Rhombus profiel.

Bij dit stijlvolle buitenverblijf is de gevel verfraaid met Fiduna Ayous. De rustige tekening van het Ayous hout sluit mooi aan op de strakke zwarte en witte vlakken. Tegelijkertijd zorgt de kleur van het Ayous hout voor een prettige, warme uitstraling.

Fiduna Essen is een prachtige, stijlvolle houtsoort van hoge kwaliteit. Met deze houtsoort als gevelbekleding krijgt ieder gebouw direct een bijzondere uitstraling.

De speelse variatie in de grootte en locatie van de ramen maakt van deze bungalow een uniek project. De gevel is volledig bekleed met Fiduna Fraké.

Bij stijlvolle, moderne woonhuis is de stijl naadloos doorgetrokken naar de buitenruimte. Dit werd onder andere gerealiseerd door de toepassing van Fiduna Ayous in het tuinhuis, de overkapping en de garagedeur.

Dit kantoorpand is voorzien van een bijzondere, maatwerk gevelbekleding van Fiduna Ayous. Op aanvraag van de klant werden extra grote Rhombus latten in een specifiek opgegeven maat geproduceerd.

Deze luxe "woon ark" in Arnhem geeft het idee van wonen op het water een heel nieuw gezicht. De gevel is aan alle zijden bekleed met Fiduna Ayous.

De gevel van deze prachtige, ruime bungalow is volledig met Fiduna Fraké bekleed.

Een uniek ontwerp dankzij thematisering

Het realiseren van unieke speelruimte met een duidelijk thema is voor DEUVIE de ultieme uitdaging. Dit thema kan net dat stapje extra zijn dat uw speelomgeving uniek maakt. Om die stap te zetten, werken we samen met diverse kunstenaars om dit thema tastbaar te maken.

Wilt u een op maat gemaakte boot, speelkasteel of toch liever een complete stad uit het wilde westen? Geen probleem! Onze gethematiseerde speeltoestellen en speeltuinen staan garant voor vele uren klimmen, klauteren, rennen, ravotten, schommelen en glijden in uitdagende omgeving die de zintuigen prikkelt.

De duurzame, natuurlijke materialen van DEUVIE

Wij zijn speeltoestellenbouwers die bewust de keuze maken voor natuurlijke, duurzame materialen. Al het hout wat wij gebruiken is van de hoogste kwaliteit. In onze speeltoestellen vind je een combinatie terug van de sterke de houtsoorten Robinia, Kastanje en Eiken. Stuk voor stuk sterke, robuuste materialen met een lange levensduur. En allemaal afkomstig uit PEFC of FSC gecertificeerde, Europese bossen. Het gebruik van dit hout is daarmee ook goed voor het milieu!

De materialen die wij gebruiken, zijn van invloed op ieder ontwerp dat wij maken. Zo hebben onze ronde Robinia palen altijd een natuurlijke, grillige vorm. Hiermee geven ze ieder speeltoestel een eigen karakter. De Kastanje en Eiken balken en planken zijn bewust gesorteerd en uitgekozen voor hun rustieke uitstraling. Hiermee creëren wij geen strakke, saaie vormen maar juist natuurlijke speeltoestellen vol leven!

Een uniek, groen schoolplein van DEUVIE.

Iedereen herinnert zich nog wel zijn het schoolplein uit zijn jeugd. In het verleden, maar helaas ook in deze tijd zien we veel schoolpleinen die volledig betegeld zijn. Met wat geluk, zijn er ergens zijn er ergens in de betonnen vlakte wat toestellen geplaatst. Bij Deuvie denken we dat dit anders kan en ook anders moet! Wij geloven in uitdagende, groene schoolpleinen met duurzame en natuurlijke materialen. Wij willen kinderen op de school graag kennis laten maken met de natuur. Het leuke van een groen schoolplein is dat het ook erg makkelijk wordt om lessen te koppelen aan de buitenruimte. Een groen schoolplein herbergt namelijk heel veel beestjes die de leerlingen kunnen bestuderen. Maar ook planten en bomen die verzorgd en onderhouden moeten worden.

Het is bewezen dat een groen schoolplein niet alleen leerzaam is, maar nog veel meer positieve effecten heeft. Zo heeft het groene plein een positieve uitwerking heeft op het samenspelen van kinderen. En zijn er minder ruzies op het groene schoolplein in vergelijking met de schoolpleinen die volledig zijn betegeld.

Een natuurlijk schoolplein vraagt wel een verandering in denken en aanpakken. Want het maken en leveren is punt één, maar daarna is het zaak om ervoor te zorgen dat u ook in de komende jaren optimaal plezier beleeft aan uw groene schoolplein. Wij helpen u hierbij door het opstellen van een onderhoudsplan. Dit onderhoudsplan geeft u de handvaten om er zorg voor te dragen dat het schoolplein intact blijft en dat het zijn maximale speelwaarde behoudt. Want met een beetje zorg en aandacht is een groen schoolplein een geweldige plek waar kinderen jarenlang speelplezier aan beleven!

FirmoWood heet voortaan FIDUNA!
Een nieuwe naam en een nieuwe stijl, maar dezelfde hoge kwaliteit die u al jaren van ons gewend bent.
Kwaliteit als basis
Specialist in maatwerk
Milieuvriendelijk verduurzaamd