Ayous gevel | Fiduna

Welkom bij FIDUNA

Sinds 2008 zijn wij producent en leverancier van thermisch verduurzaamd hout. Met onze producten bieden wij kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor de bekleding van gevels. Daarbij ondersteunen wij u van begin tot eind met advies, zodat u niet alleen een goed product aanschaft maar ook een gevelbekleding krijgt die generaties mee gaat.

Dit zijn onze sterke punten:

01.
Hoge kwaliteit is de basis.

De zorg voor een hoge kwaliteit begint bij de bron. Al bij de inkoop van het ruwe, onbehandelde hout kijken wij scherp naar de kwaliteit.

Ook de wijze van thermische verduurzaming is van de hoogst mogelijke kwaliteit, dankzij onze unieke en gepatenteerde technologie.

En ook bij de uiteindelijke afwerking dragen we zorg voor de kwaliteit, door enkel met gerenommeerde en professionele partners samen te werken.

02.
100% milieuvriendelijke verduurzaming.

De producten van Fiduna zijn zonder uitzondering op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Bij het productieproces wordt enkel gebruik gemaakt van hitte en water. Hiermee wordt stoom gecreëerd, waarmee het hout op innovatieve wijze verduurzaamd wordt.

Ons hout wordt niet op ouderwetse wijze geïmpregneerd of gecreosoteerd. Er zitten geen chemische middelen, gifstoffen of andere toegevoegde middelen in. Puur natuur dus.

03.
Maatwerk is onze specialiteit.

Iedere gevel is uniek. De ligging, de grootte, de vorm en de detaillering van de gevel zorgen iedere keer weer voor een andere situatie met andere vereisten.

Voor iedere gevel bieden wij een oplossing op maat. Door een breed assortiment aan houtsoorten, profielen en bewerkingsmogelijkheden zijn de opties haast eindeloos. Wij helpen u graag met uw zoektocht naar het product dat perfect bij uw gevel past.

Wat is thermische modificatie nu eigenlijk?

Thermische modificatie is een relatief jonge manier om hout te verduurzamen. Pas enkele decennia geleden werd de technologie hiervoor ontwikkeld. Sindsdien zijn er vele vormen van thermische modificatie ontstaan, maar in het algemeen betreft het hier een technologie waarbij hout door middel van hitte “gemodificeerd” wordt.

Fiduna maakt daarvoor gebruik van een unieke, innovatieve variant op deze technologie. Daarbij wordt geen “droge” hitte, maar stoom gebruikt om het hout te modificeren.

Omdat hitte en water de enige ingrediënten zijn, is thermische modificatie een volledig milieuvriendelijke technologie.

Meer over ons

Over ons
Geschiedenis
Over ons
Duurzaamheid
Fraké gevel | Fiduna

Wat is het nut van thermische modificatie?

Het belangrijkste doel van de thermische modificatie van hout zit al in de naam zelf. Het modificeren van hout, oftewel het veranderen van de eigenschappen van het hout, is het primaire doel van deze behandeling.

Hierbij draait het met name om het verhogen van de duurzaamheid van het hout. Het hout is na de thermische modificatie beter bestand tegen houtrot en aantasting door de elementen. In andere woorden: de levensduur van het hout is verhoogd.

Een belangrijk bijkomend effect is een sterk verhoogde stabiliteit: het hout zal na de thermische verduurzaming niet of nauwelijks uitzetten, krimpen of kromtrekken.

Kies uw dealer

Sfeervol Buitenleven

Vianen (bij Cuijck)

www.sfeervolbuitenleven.nl

Bouwpartner Holten van de Wal

Deurne

www.holtenvandewal.nl

Bouwpartner De Schutboom

Boekel

www.bouwpartnerschutboom.nl

Daams Houthandel

Valkenswaard

www.daamsvalkenswaard.nl

FirmoWood heet voortaan FIDUNA!
Een nieuwe naam en een nieuwe stijl, maar dezelfde hoge kwaliteit die u al jaren van ons gewend bent.
Kwaliteit als basis
Specialist in maatwerk
Milieuvriendelijk verduurzaamd