Gebruiksklassen Hout

11-05-2022
Certificeringen

De kwaliteit van hout wordt van oudsher vaak uitgedrukt in duurzaamheidsklassen. Bij Fiduna praten we echter liever over de “Gebruiksklasse” van hout, ook wel de “Risicoklasse” genoemd.

De duurzaamheidklasse van hout geeft namelijk aan wat de gemiddelde levensduur van hout is bij direct grondcontact. De producten van Fiduna zijn echter met name bestemd voor toepassingen zonder grondcontact, zoals bijvoorbeeld gevelbekleding. Door het ontbreken van grondcontact, is de duurzaamheidsklasse van het hout niet of nauwelijks relevant.

De gebruiksklasse (of risicoklasse) geeft een veel beter beeld van de kwaliteiten en levensduur van hout, in een toepassing zoals gevelbekleding. Het hout van Fiduna valt in gebruiksklasse 3, wat betekend dat het geschikt is voor een toepassing als gevelbekleding. Het hout mag worden blootgesteld aan weer en wind en zal ook dan een erg lange levensduur hebben.

Via de link hier onder kunt u verdere uitleg van de Stichting Probos over de gebruiks/risicoklassen lezen. Let wel: de in dit document genoemde levensduren en getallen zijn schattingen, geen garanties.

Infoblad Gebruiksklassen Hout

 

 

Fiduna
Specialist in unieke gevelbekleding.

Onze dealers staan voor u klaar!

Op zoek naar een unieke gevelbekleding?
Neem dan contact op met ons óf rechtstreeks met één van onze dealers!
Kwaliteit als basis
Specialist in maatwerk
Milieuvriendelijk verduurzaamd