Thermisch gemodificeerd hout | Fiduna

Een gevel van thermisch gemodificeerd hout

02-05-2023
Voorschriften

U heeft de term thermisch gemodificeerd hout vast weleens voorbij zien komen. Voor gevels is het een vaak gebruikte vorm van gevelbekleding. En dat is niet voor niets. Het brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Benieuwd? Lees dan even verder. We zetten de voordelen op een rij en praten u bij over de behandeling en levensduur.

De voordelen

Thermisch gemodificeerd hout biedt een aantal voordelen ten opzichte van diverse andere gevelbekledingsmaterialen zoals onbehandeld hout.

  1. Duurzaamheid: door het thermische modificatieproces is het hout beter bestand tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Hierdoor gaat het langer mee dan traditioneel onbehandeld hout.
  2. Uitstraling: het hout heeft een natuurlijke uitstraling die goed past bij moderne en rustieke architectuur.
  3. Milieuvriendelijk: het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en het productieproces vereist geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen. Dit maakt het een goede keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding

Het proces van thermische modificatie

Thermisch gemodificeerd hout is dat door druk, hitte en water is behandeld om bepaalde eigenschappen te verbeteren. Het hout wordt gemodificeerd door het onder hoge druk bloot te stellen aan stoom met een temperatuur van ca. 175 graden.

Een belangrijk voordeel van deze behandeling is dat het hout zeer stabiel wordt. Het werkt niet of nauwelijks meer na de behandeling. Kromtrekken en/of scheuren komen daardoor niet of nauwelijks voor.

Hoe lang gaat dit hout mee?

Zoals we al aangaven is thermisch gemodificeerd hout zeer duurzaam en gaat dus lang mee. Wij werken inmiddels zo’n 15 jaar met het product. Onze oudste projecten zijn nog steeds in uitstekende staat. Kiest u voor deze houtbehandeling, dan weet u zeker dat u lang van de gevel kunt genieten.

Interesse?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gevel? Bijvoorbeeld in de soorten Ayous, Fraké, Essen, Vuren of Radiata Pine? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de beste oplossing.

Fiduna
Specialist in unieke gevelbekleding.

Onze dealers staan voor u klaar!

FirmoWood heet voortaan FIDUNA!
Een nieuwe naam en een nieuwe stijl, maar dezelfde hoge kwaliteit die u al jaren van ons gewend bent.
Kwaliteit als basis
Specialist in maatwerk
Milieuvriendelijk verduurzaamd